Zakaj je omarica za pripravo solat koristna pridobitev za vašo kuhinjo?
Omarica za pripravo solat ohranja vaše sestavine sveže, izboljša organizacijo v kuhinji ter poskrbi za še učinkovitejšo pripravo hrane. Omarica za pripravo solat bo vaši kuhinji prinesla številne prednosti:
- Sveže sestavine
Omarice za pripravo solat in omarice za pripravo sendvičev so zasnovane posebej za shranjevanje, organizacijo in zaščito svežih sestavin, saj z ohranjanjem optimalne temperature preprečujejo, da se hrana pokvari ali kontaminira. Zunaj obratovalnega časa lahko zaprete pokrov iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja dodatno zaščito in manjšo porabo energije. - Boljše organizirana kuhinja
Sestavine bodo v posodah GN lepo urejene in zlahka dostopne, kar bo poenostavilo postopek priprave hrane. Omare ali predali velikosti Gastronorm se nahajajo pod pultom in vam tako omogočajo enostavno ponovno polnjenje najbolj priljubljenih sestavin. - Učinkovitejša priprava hrane
Ker je v omarici za pripravo solat vse na svojem mestu in na dosegu roke, to poenostavi delo kuharjem in osebju v kuhinji ter poveča stopnjo produktivnosti in splošno učinkovitost v kuhinji.
Omarica za pripravo solat ali omarica za pripravo sendvičev?
Na tej strani omenjamo omarice za pripravo solat in omarice za pripravo sendvičev, zato je smiselno, da si pogledamo, v čem je razlika. Omarici sta si med seboj sicer podobni, toda njune edinstvene oblikovalske funkcije se razlikujejo glede na različne potrebe v profesionalni kuhinji.
Omarice za pripravo solat imajo zgornji del, na katerem so posode Gastronorm poravnane s površino pulta. Ta oblikovalski element omogoča brezhiben potek dela in je odlična izbira za kuhinje s poudarkom na hitri, utečeni pripravi hrane. V omarico za pripravo solat lahko običajno namestite več posod Gastronorm kot v omarico za pripravo sendvičev, kar pa je odvisno tudi od velikosti pulta.
Po drugi strani pa se omarice za pripravo sendvičev , običajno ponašajo z dvignjenim predelom Gastronorm. To je prednost za gostinske obrate, v katerih se hrana pripravlja na pultu, obenem pa je potreben tudi dostop do posod Gastronorm s sestavinami. Dvignjena struktura omogoča obilico prostora za globoke posode Gastronorm, obenem pa ne izgubite prostora za shranjevanje v omarah.
Končna izbira med omarico za pripravo solat in omarico za pripravo sendvičev je v prvi vrsti odvisna od specifičnih potreb v vaši kuhinji in ne od izdelkov samih. Ko se odločate, razmislite o tem, kako ponavadi pripravljate hrano, o dostopnosti sestavin in o ergonomski učinkovitosti vašega kuhinjskega osebja. Oba modela sta zasnovana tako, da zagotavljata priročnost, organizacijo in optimalni nadzor temperature za sveže sestavine. Izberite rešitev, ki najbolje ustreza vašim edinstvenim vsakodnevnim opravilom in potrebam Gastronorm (GN). Ne glede na to, za katero možnost se odločite, vam podjetje TEFCOLD zagotavlja kakovostne in vzdržljive izdelke, ki bodo zadovoljili potrebe v vsaki kuhinji.
Ključni elementi, o katerih morate razmisliti, ko se odločate za omarico za pripravo solat
Ko izbirate popolno omarico za pripravo sendvičev ali omarico za pripravo solat za svoje podjetje, razmislite o naslednjih bistvenih funkcijah:
- Velikost in zmogljivost
Izmerite velikost prostora, ki vam je na voljo, in ocenite, koliko prostora za shranjevanje potrebujete, da bo v omarici za pripravo solat dovolj prostora za vse sestavine in da se bo dobro prilegala v vašo kuhinjo. - Nadzor temperature
Če želite ohraniti optimalno svežino, se odločite za omarico za pripravo solat z nadzorom temperature, ki je enostaven za uporabo in ga je mogoče prilagoditi tako, da ustreza edinstvenim potrebam vaših sestavin. - Enostavno čiščenje in vzdrževanje
Omarica za pripravo solat iz nerjavečega jekla SS304, ki je primeren za stik z živili, z odstranljivimi posodami Gastronorm in zasnovo, ki omogoča enostavno, hitro in učinkovito čiščenje ter zagotavlja higienično in varno okolje za pripravo hrane.